Turk-IoT CCTV Calculator Tool toplamda 10 ayrı alt bileşenden oluşmaktadır. (CCTV Calculator Tool indirmek için aşağıdaki linki kullanınız.)
1- PPM Hesaplama : Pixel per Meter hesaplama aracı ile Güvenlik kamerasının çözünürlük, kaç derece açı ile baktığı (lens ile ilgili parametre), hedef ile güvenlik kamerası arasındaki mesafe girilerek metre başına piksel değeri elde edilir. PPM günümüzde bir görüntü elde etme aşamasında en nesnel değerlerden birisidir.
2- Field of View : Güvenlik kamerasının yatay ve dikey görüş değerini metre cinsinden döndürür. Girmeniz gereken değerler obje ile güvenlik kamerası arasındaki mesafe (metre cinsinden), Lens odak uzunluğu (mm cinsinden), güvenlik kamerasının sahip olduğu görüntü sensörü.
3- Angle of View : Lens odak uzunluğu ve görüntü sensörü boyutunu girerek yatay ve dikeyde kaç derecelik açı ile görüntü elde edileceği çıkarımı yapılmaktadır. Bu hesaplama geleneksel yöntemler ile yapılmakta olup, güvenlik kameralarının datasheet’lerinde yazan görüş açılarına göre %6-%13 arasında fark edebilmektedir.
4- Piksel Yoğunluğu : EN62676-4 kapsamında elde edilecek görüntünün Monitoring, Detection, Observation, Recognition, Identification, Inspection açısından değerlendirmesini yapar. Böylelikle bir güvenlik kamerasının; lens odak uzunluğu, görüntü sensörü, çözünürlüğü ve kamera-hedef arasındaki mesafenin bilinmesi halinde bu MDORII sağlayıp sağlamadığının çıkarımını yapar.
5- Uygun Mesafe Tespit : Hedef Tiplerine göre (Tanıma(ID), Teşhis(RE), Plaka(NP), Tespit(DE)) uygun mesafe hesaplaması yapan araçtır. Bu hesaplamanın yapılabilmesi için görüntü sensörü, çözünürlük, odak uzunluğu girilmesi gerekmektedir.
6- Focal Length hesaplayıcı : Hedef tipine uygun (Tanıma(ID), Teşhis(RE), Plaka(NP), Tespit(DE)) lens odak uzunluğunu döndürür. Kaç mm’lik lensle ilgili hedefin görüntülemesinin yapılacağını belirtir.
7- Bant Genişliği : Çözünürlük, FPS parametrelerine göre uygun bant genişliğinin çıkarımını yapar. Kamera sayısı ile toplam bant genişliğini çarparak toplam bant genişliğini verir.
8- PTS Pozisyonlama : Plaka tanıma sistemi spesifik parametreler gerektirir. Elinizdeki pts kamerasının görüntü sensörü, çözünürlüğü, lens odak uzunluğu, Y ekseninde açısal değeri, tetikleme çizgisi ile PTS kamerası arasındaki mesafe, plaka tipi (dikdörtgen, kare) değerleri girişi yapılarak elde edilecek plaka çerçevesinin yatay eksendeki piksel değeri ve dikey eksende karakter px değeri döndürülür. Gelen piksel değerlerinin yeterliliğini hesaplar.
9- Depolama Alanı : Kodlama tipi, kamera parametrelerine göre toplam gerekli Disk alanını ve toplam trafik bilgisini döndürür.
10- RAID aracı : Farklı RAID tiplerine göre gerekli disk sayıları, seçilen RAID tipine göre hız kazancı ve hata toleransı gibi sonuçların çıkarımını yapar. Bu hesaplama RAID control kartı olan yapılar içindir. Yani donanımsal RAID olan yapılarla ilgilidir. Yazılımsal RAID olan yapılarda gruplama vb yapılabilmektedir ve bu hesaplama farklı olabilmektedir.